Nejoblíbenější cukeťačka (u nás)

Recepty, Polévky

Suroviny

3 mladé malé cukety (čím víc, tím je polévka hustější)
3 střední brambory
2 cibule
3 stroužky česneku
100 g uzené slaniny
1 tavený smetanový sýr
trošku oleje (na osmažení cibule)
uzený vývar
3 lžičky oregana
1 lžička kari koření
pepř
2 vejce vařená natvrdo (podle strávníků, do každého talíře půlka)
strouhaný sýr (nemusí být)
1 zakysaná smetana (nemusí být)
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme nahrubo, cukety na kolečka, brambory na čtvrtiny a uzenou slaninu na proužky. V hrnci na oleji orestujeme cibuli se slaninkou, po chvíli přidáme cukety, promícháme a ještě chvilku restujeme.

  2. Pak dáme pepř, oregano, kari, zalijeme vývarem a vaříme. Když je všechno měkké rozmixujeme ručním mixerem, pak přidáme rozmačkaný česnek, do polévky dáme tavený sýr a necháme ho rozpustit vařením.

  3. Do vypnuté polévky dáme nasekanou petrželku, na každý talíř dáme půl vajíčka a můžeme ozdobit cuketou na kolečka nakrájenou a strouhaným sýrem.

  4. Ještě můžeme zalít zakysanou smetanou, kterou trochu našleháme s jednou naběračkou polévky (tak se nám nesrazí v polévce). Tentokrát jsem zakysanku nedávala, ale je v polévce moc dobrá a má ještě větší šmrnc.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!