Plátky z panenky na pórku a řapíkatém celeru
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 500 g vepřové panenky
- olej
- sůl
- pepř
- 1/2 většího pórku
- 3 řapíky řapíkatého celeru
- hladká mouka
- máslo
Postup Plátky z panenky na pórku a řapíkatém celeru
Postup přípravy receptu
-
Celerové řapíky očistíme od tvrdých vláken, nakrájíme na kostičky, pórek na tenká kolečka.
V hrnci rozehřejeme olej, nakrájenou zeleninu na něm orestujeme dozlatova a počkáme až se zelenina vydusí do tuku.
Naklepané plátky panenky osolíme, opepříme a vložíme do hrnce k zelenině, opečeme je z obou stran a podlijeme malým množstvím vody. Dusíme, dokud nebude maso měkké.
Oříšek másla obalíme v hladké mouce, vložíme ho k masu do hrnce, šťávu promícháme s máslem dohladka a podusíme ještě tak 15 minut.
Dochutíme podle své chuti solí a pepřem.