Kuřecí plátky v omáčce

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 kg kuřecích prsou (bez kosti)
2 šalotky
2 stroužky česneku
125-150 ml smetany ke šlehání
voda nebo kuřecí vývar na podlití
sůl
mletý bílý pepř
čajová lžička sušeného tymiánu
čajová lžička celého kmínu
trochu oleje
kousek (plátek) másla

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa omyjeme, očistíme a lehce přeřizneme napůl (neprokrojujeme do konce). Maso dáme na talíř, osolíme je a opepříme. Lehce je poklepeme paličkou na maso, ale ne moc, abychom je zas nerozklepali příliš.

  2. Připravíme pánev s trochou oleje, na něm orestujeme kuřecí maso. Mezitím nakrájíme na jemno oloupanou šalotku a dáme ji stranou do malé misky.

  3. Když máme kuřecí maso orestované, vyndáme jej zvlášť na talíř a do pánve přidáme plátek másla, do kterého vhodíme najemno nakrájenou šalotku a najemno nastrouhaný česnek. Celé to necháme zpěnit.

  4. Do pánve nalijeme smetanu a metličkou mícháme, potom opatrně za stálého promíchávání přidáváme na zředění vodu nebo kuřecí vývar. Dále přidáme tymián a kmín, bílý pepř (stále mícháme), popřípadě můžeme dolít vodu.

  5. Maso vrátíme zpět do pánve a necháme mírně v omáčce povařit. Hotovou omáčku vypneme a podáváme ideálně s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!