Kuřecí plátky v omáčce
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 1 kg kuřecích prsou (bez kosti)
- 2 šalotky
- 2 stroužky česneku
- 125-150 ml smetany ke šlehání
- voda nebo kuřecí vývar na podlití
- sůl
- mletý bílý pepř
- čajová lžička sušeného tymiánu
- čajová lžička celého kmínu
- trochu oleje
- kousek (plátek) másla
Postup Kuřecí plátky v omáčce
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí prsa omyjeme, očistíme a lehce přeřizneme napůl (neprokrojujeme do konce). Maso dáme na talíř, osolíme je a opepříme. Lehce je poklepeme paličkou na maso, ale ne moc, abychom je zas nerozklepali příliš.
Připravíme pánev s trochou oleje, na něm orestujeme kuřecí maso. Mezitím nakrájíme na jemno oloupanou šalotku a dáme ji stranou do malé misky.
Když máme kuřecí maso orestované, vyndáme jej zvlášť na talíř a do pánve přidáme plátek másla, do kterého vhodíme najemno nakrájenou šalotku a najemno nastrouhaný česnek. Celé to necháme zpěnit.
Do pánve nalijeme smetanu a metličkou mícháme, potom opatrně za stálého promíchávání přidáváme na zředění vodu nebo kuřecí vývar. Dále přidáme tymián a kmín, bílý pepř (stále mícháme), popřípadě můžeme dolít vodu.
Maso vrátíme zpět do pánve a necháme mírně v omáčce povařit. Hotovou omáčku vypneme a podáváme ideálně s rýží.