Kachní roláda s kysaným zelím
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 1 kachna (2 kg)
- sůl, pepř, sušený zázvor, kmín
- cibule, česnek
- lžíce hladké mouky
- Náplň:
- 500 g kysaného zelí
- 1 cibule
- 1 jablko
Postup Kachní roláda s kysaným zelím
Postup přípravy receptu
-
Kachnu vykostíme, plát položíme kůží dolů, osolíme, opepříme, posypeme zázvorem. Zelí vymačkáme, přidáme nakrájenou cibuli a oloupané nastrouhané jablko. Promícháme a ochutnáme, pokud je potřeba, tak ještě zelí přisladíme cukrem, aby bylo sladkokyselé, někdy bývá příliš kyselé. Zelí rozložíme na plát masa a pevně stočíme. Svážeme pevně potravinářským provázkem a celou roládu opět osolíme, jemně posypeme zázvorem a pokmínujeme.
Položíme do pekáčku, přidáme podle chuti stroužky česneku a na větší kusy nakrájenou cibuli. Pečeme bez tuku pod pokličkou. Během pečení slijeme část tuku. Pečeme pomalu asi 2 hodiny. Před dokončením necháme roládu odkrytou, aby se udělala kůrčička. Roládu vyjmeme a výpek vysmahneme, poprášíme moukou a podlijeme vodou a provaříme.