Cizrnovo-pohankové palačinky s avokádem

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

4 lžíce pohankové mouky (50 g)
4 lžíce cizrnové mouky (50 g)
½ lžíce lněné mouky (lze vynechat)
1 lžička oleje
špetka soli
voda podle potřeby
olej na smažení
avokádo
list zeleného salátu
sůl
pepř
citronová šťáva

Postup přípravy receptu

  1. Mouky promícháme se solí, přidáme kapku oleje a poté tolik vody, abychom získali řidší palačinkové těstíčko. Necháme ho 20 minut odstát, aby se mouky nasály a palačinky dobře držely pohromadě. Pokud těsto zhoustne, naředíme ho trochou vody.

  2. Nepřilnavou pánvičku jen lehce potřeme olejem a smažíme na ní tenké palačinky. Z této dávky jsou přibližně 4 větší palačinky.

  3. Na polovinu palačinky položíme salátový list, ten poklademe tenkými plátky avokáda, zakápneme citronem, lehce osolíme a opepříme, přeložíme druhou polovinou palačinky a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!