Cuketový perník s gofiem
Recepty, Dietní receptySuroviny
- 1 hrnek univerzální bezlepkové mouky (použila jsem Doves Farm samokypřicí)
- ¾ hrnku kukuřičného gofia
- ½ hrnku cukru
- 2 lžíce kakaa
- 1 prášek do pečiva
- 1 lžička perníkového koření
- 1 lžička mleté skořice
- 1 hrnek jemně nastrouhané cukety
- 4 lžíce oleje
- 2 lžíce octa
- asi 1 hrnek rostlinného mléka nebo vody
- volitelně hrst sekaných oříšků a hrst rozinek
Postup Cuketový perník s gofiem
Postup přípravy receptu
-
V hluboké míse promícháme všechny sypké ingredience. Poté přidáme nastrouhanou cuketu, olej, ocet a mléko nebo vodu a ručním šlehačem nebo vařečkou vymícháme ne příliš husté těsto. Podle potřeby doředíme ještě trochou vody, záleží, jak moc šťavnatou cuketu jsme použili.
Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme při 160 °C asi 25 minut, až než se přestane lepit na zapíchnutou špejli. Po upečení necháme krátce zchladnout a poté perník přendáme na kuchyňskou mřížku, aby se nezapařil a nesrazil.