Cuketový perník s gofiem

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

1 hrnek univerzální bezlepkové mouky (použila jsem Doves Farm samokypřicí)
¾ hrnku kukuřičného gofia
½ hrnku cukru
2 lžíce kakaa
1 prášek do pečiva
1 lžička perníkového koření
1 lžička mleté skořice
1 hrnek jemně nastrouhané cukety
4 lžíce oleje
2 lžíce octa
asi 1 hrnek rostlinného mléka nebo vody
volitelně hrst sekaných oříšků a hrst rozinek

Postup přípravy receptu

  1. V hluboké míse promícháme všechny sypké ingredience. Poté přidáme nastrouhanou cuketu, olej, ocet a mléko nebo vodu a ručním šlehačem nebo vařečkou vymícháme ne příliš husté těsto. Podle potřeby doředíme ještě trochou vody, záleží, jak moc šťavnatou cuketu jsme použili.

  2. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme při 160 °C asi 25 minut, až než se přestane lepit na zapíchnutou špejli. Po upečení necháme krátce zchladnout a poté perník přendáme na kuchyňskou mřížku, aby se nezapařil a nesrazil.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!