Červená řepa na smetaně s křenem
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 500 g červené řepy
- 1 cibule
- 1 lžíce másla
- 200 ml smetany
- ocet
- 2 lžíce strouhaného křenu (nebo krenex)
- případně hladká mouka na zahuštění
Postup Červená řepa na smetaně s křenem
Postup přípravy receptu
-
Řepu uvaříme ve slané vodě (10-15 minut), poté ji oloupeme a nakrájíme na plátky.
Na másle zpěníme drobně nasekanou cibuli, přidáme plátky řepy a podusíme doměkka.
Zalijeme smetanou, do níž jsme rozšlehali lžíci mouky (nemusí být), dosolíme, přidáme lžičku octa a případně trochu cukru. Pokud jsme použili mouku k zahuštění, pokrm dobře provaříme.
Na závěr vmícháme čerstvě nastrouhaný křen nebo sterilovaný krenex.
Podáváme s vařenými brambory nebo jako přílohu k masu.