Koblihy plněné krémem z mascarpone a pudinku

Recepty, Moučníky

Suroviny

500 g hladké mouky
3 lžíce cukru
1 kostka droždí
250 ml vlažného mléka
3 žloutky
100 ml oleje
1/2 lžičky soli
citronová kůra
2 lžíce rumu
Krém:
500 ml mléka
2 vanilkové pudinky
4 lžíce cukru
200 g mascarpone
120 g másla
1 vanilkový cukr
rum dle chuti
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve uděláme kvásek ze 100 ml mléka, droždí a lžičky cukru. Do mísy prosejeme mouku, přidáme sůl, žloutky, olej, zbytek mléka, cukru, kůru a kvásek. Vypracujeme hladké, nelepivé těsto a necháme kynout.

  2. Z vykynutého těsta lžíci odkrajujeme stejné kousky, které vytvarujeme do kuličky. Necháme ještě 10 -15 kynout a poté usmažíme v rozehřátém oleji z obou stran. Hotové odložíme na papírový ubrousek.

  3. Krém: Uvaříme pudink z mléka, pudinkového prášku a cukru, necháme zchladnout. Máslo vyšleháme s mascarpone a po lžících přidáváme pudink. Šleháme do hladkého krému. Všechny suroviny musí mít stejnou pokojovou teplotu.

  4. Zchladlé koblihy rozřežeme v polovině a cukrářským sáčkem nastříkáme krém. Hotové pocukrujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!