Koblihy plněné krémem z mascarpone a pudinku
Recepty, MoučníkySuroviny
- 500 g hladké mouky
- 3 lžíce cukru
- 1 kostka droždí
- 250 ml vlažného mléka
- 3 žloutky
- 100 ml oleje
- 1/2 lžičky soli
- citronová kůra
- 2 lžíce rumu
- Krém:
- 500 ml mléka
- 2 vanilkové pudinky
- 4 lžíce cukru
- 200 g mascarpone
- 120 g másla
- 1 vanilkový cukr
- rum dle chuti
- olej na smažení
Postup Koblihy plněné krémem z mascarpone a pudinku
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve uděláme kvásek ze 100 ml mléka, droždí a lžičky cukru. Do mísy prosejeme mouku, přidáme sůl, žloutky, olej, zbytek mléka, cukru, kůru a kvásek. Vypracujeme hladké, nelepivé těsto a necháme kynout.
Z vykynutého těsta lžíci odkrajujeme stejné kousky, které vytvarujeme do kuličky. Necháme ještě 10 -15 kynout a poté usmažíme v rozehřátém oleji z obou stran. Hotové odložíme na papírový ubrousek.
Krém: Uvaříme pudink z mléka, pudinkového prášku a cukru, necháme zchladnout. Máslo vyšleháme s mascarpone a po lžících přidáváme pudink. Šleháme do hladkého krému. Všechny suroviny musí mít stejnou pokojovou teplotu.
Zchladlé koblihy rozřežeme v polovině a cukrářským sáčkem nastříkáme krém. Hotové pocukrujeme.