Jablkový koláč z kyšky

Recepty, Moučníky

Suroviny

2 hrnky polohrubé mouky
400 ml kyšky
2 vejce
3/4 hrnku oleje
1 hrnek cukru
1 prášek do pečiva
3 lžíce kokosu
citronová kůra
----
6-7 větších jablek
vanilkový cukr
skořice
drobenka:
100 g polohrubé mouky
80 g másla
80 g cukru

Postup přípravy receptu

  1. Vejce rozšleháme s olejem a kyškou. Přidáme všechny sypké přísady a vše důkladně promícháme.

  2. Jablka nastrouháme na hrubším struhadle. Z mouky, cukru a másla vypracujeme drobenku.

  3. Na plech s pečícím papírem rozetřeme rovnoměrné těsto. Poklademe nastrouhanými jablky, posypeme cukrem a skořicí. Posypeme drobenkou.

  4. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 200 st. do růžova cca 35-40 minut. Řiďte se zkušeností se svou troubou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!