Jablkový koláč z kyšky
Recepty, MoučníkySuroviny
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 400 ml kyšky
- 2 vejce
- 3/4 hrnku oleje
- 1 hrnek cukru
- 1 prášek do pečiva
- 3 lžíce kokosu
- citronová kůra
- ----
- 6-7 větších jablek
- vanilkový cukr
- skořice
- drobenka:
- 100 g polohrubé mouky
- 80 g másla
- 80 g cukru
Postup Jablkový koláč z kyšky
Postup přípravy receptu
-
Vejce rozšleháme s olejem a kyškou. Přidáme všechny sypké přísady a vše důkladně promícháme.
Jablka nastrouháme na hrubším struhadle. Z mouky, cukru a másla vypracujeme drobenku.
Na plech s pečícím papírem rozetřeme rovnoměrné těsto. Poklademe nastrouhanými jablky, posypeme cukrem a skořicí. Posypeme drobenkou.
Pečeme v předem vyhřáté troubě na 200 st. do růžova cca 35-40 minut. Řiďte se zkušeností se svou troubou.