Krůtí a vepřové řízky se salátem
Recepty, Jiné masoSuroviny
- 4 vepřové kotlety
- 4 krůtí řízky
- 2 PL hořčice
- 4 vejce
- 2 PL jemně strouhaného sýra
- špetka uzené papriky
- domácí strouhanka podle potřeby
- hladká mouka dle potřeby
- olej dle potřeby
- sůl podle chuti
Postup Krůtí a vepřové řízky se salátem
Postup přípravy receptu
-
Řízky krůtí i vepřové naklepeme přes folii. Potřeme směsi ze soli, špetky uzené papriky a hořčice. Necháme chvíli v chladu. Řízky obalíme v hladké mouce, vejci a strouhance, kterou jsme smíchali se jemně strouhaným sýrem.
Řízky zprudka opečeme na rozehřátém oleji na pánvi a poté přendáme do trouby na plech s pečícím papírem, který jsme potřeli olejem. Dál řízky pečeme v rozehřáté troubě na 180 stupňů dozlatova. Jednou obrátíme. Podáváme s lehkým bramborovým salátem s olivami.