Lilek se špenátovou ricottou
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 1 menší lilek (350 g)
- 100 g špenátu
- 150 g ricotty
- sůl
- pepř
- medvědí česnek (sušený)
- bazalka
- olivový olej
- rajčata
- Rajčatová omáčka:
- ½ šalotky
- 100 g loupaných rajčat
- provensálské bylinky
- sůl
- pepř
Postup Lilek se špenátovou ricottou
Postup přípravy receptu
-
Lilek nakrájejte na 1 cm silné plátky, z obou stran lehce posolte a nechte 30 minut vybrečet.
Troubu předehřejte na 210 ⁰C. Plech vyložte pečícím papírem. Lilek z obou stran osušte, rozložte na plech a lehce pokapejte olivovým olejem. Posypte medvědím česnekem a pečte 10 – 15 minut.
Špenát spařte ve vroucí vodě, sceďte a ponořte do studené vody. Důkladně vymačkejte tekutinu a nakrájejte nadrobno. Špenát promíchejte se špenátem, dochuťte pár lístky bazalky, solí a pepřem
Rajče nakrájejte na slabé plátky. Plátky lilku prokládejte náplní a rajčaty. Spíchněte špejlí.
Na omáčku nechte zesklovatět šalotku na troše olivového oleje, přidejte rajčata, dochuťte solí a pepřem, bylinkami a chvíli povařte.