Špaldové kernotto s klasem a zeleninou
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 1/3 Klaso (cca 130 g)
- cca 120 g špaldového kernotta
- mražená zelenina
- bylinková sůl
- olivový olej
Postup Špaldové kernotto s klasem a zeleninou
Postup přípravy receptu
-
Kernotto zalijeme vodou v poměru 1:2 a lehce ochutíme bylinkovou solí. Dáme vařit. Pokud se v průběhu vaření voda vyvaří a kernotto je ještě tvrdé, vodu dolijeme. Vaříme cca 15 minut.
Na olivovém oleji orestujeme Klaso nakrájené na kousky, přidáme směs mražené zeleniny a podlijeme vodou. Dusíme, než je zelenina měkká. V případě potřeby podlijeme vodou.
Ochutíme bylinkovou solí, přidáme uvařené kernotto a promícháme. Pokud by kernottu ještě trochu chybělo, dodusíme ho ve směsi.