Mátová omáčka k masu

Recepty, Omáčky

Suroviny

2- 3 PL nasekaných lístků čerstvé máty
3 lžičky citronové šťávy
3 menší pokrájená jablka
špetka mořské soli
čerstvý barevný pepř

Postup přípravy receptu

  1. Jablka oloupeme a omyjeme, nakrájíme a dáme do kastrůlku. Zalijeme sklenkou vody a ohříváme, dokud se jablíčka nerozvaří.

  2. Pak jej rozetřeme přes sítko. Vymačkáme šťávu z citronů. Nasekanou mátu omyjeme. Jablkovou dřeň smícháme s mátou a citronovou šťávou. Ochutíme solí, pepřem a dáme do chladu. Omáčka se hodí jak zastudena i jako teplá omáčka k mnoha druhům masa, nejlepší je ale k hovězímu masu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!