Tomatová rýže s treskou a slanorožcem
Recepty, RybySuroviny
- 300 g filetů z tresky
- 150 g rýže basmati
- 80 g slanorožce (salicorne, mořský chřest)
- rajčatová passata
- hrst cherry rajčat
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- olivový olej
Postup Tomatová rýže s treskou a slanorožcem
Postup přípravy receptu
-
Rýži připravíme podle návodu, nebo jak jsme zvyklí, jen polovinu určeného množství vody nahradíme passatou.
V hlubší pánvi rozehřejeme olej, vložíme rybu, mírně osolíme, opepříme a opečeme z obou stran dozlatova. Vyjmeme z pánve, nakrájíme na menší kousky a udržujeme v teple. Do pánve dáme překrájená rajčata a chvíli je opékáme. Měla by ale zůstat pevná. Přidáme hotovou rýži a opatrně promícháme s kousky tresky a polovinou slanorožce. Dochutíme pepřem a velmi opatrně solí, slanorožec je slaný, já už jsem nepřisolovala.
Rozdělíme na talíře a vše posypeme zbývajícím slanorožcem - je křehký a křupavý.