Tomatová rýže s treskou a slanorožcem

Recepty, Ryby

Suroviny

300 g filetů z tresky
150 g rýže basmati
80 g slanorožce (salicorne, mořský chřest)
rajčatová passata
hrst cherry rajčat
sůl
čerstvě mletý pepř
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Rýži připravíme podle návodu, nebo jak jsme zvyklí, jen polovinu určeného množství vody nahradíme passatou.

  2. V hlubší pánvi rozehřejeme olej, vložíme rybu, mírně osolíme, opepříme a opečeme z obou stran dozlatova. Vyjmeme z pánve, nakrájíme na menší kousky a udržujeme v teple. Do pánve dáme překrájená rajčata a chvíli je opékáme. Měla by ale zůstat pevná. Přidáme hotovou rýži a opatrně promícháme s kousky tresky a polovinou slanorožce. Dochutíme pepřem a velmi opatrně solí, slanorožec je slaný, já už jsem nepřisolovala.

  3. Rozdělíme na talíře a vše posypeme zbývajícím slanorožcem - je křehký a křupavý.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!