Bezlepkové medovníčky
Recepty, CukrovíSuroviny
- 200 g bezlepkové mouky Nomix
- 120 g medu
- 80 g moučkového cukru
- 1/2 vaječného žloutku
- 2 čajové lžičky mléka
- na špičku čajové lžičky sodu
- Na krém: máslo a karamelové Salko
- Na posyp: ořechy
Postup Bezlepkové medovníčky
Postup přípravy receptu
-
Ze surovin na těsto si trpělivým hnětením připravíme těsto podobné konzistence jako těsto na domácí těstoviny. Pokud se nám zdá příliš lepivé, můžeme přidat trochu mouky. Necháme odležet alespoň 2 hodiny.
Z těsta vyválíme plát asi 3 mm silný a z něj vykrajujeme kolečka o průměru asi 3 cm. Pečeme v troubě na 160-170 °C.
Vychladlá kolečka slepujeme krémem, který si připravíme tak, že utřeme 3 díly másla a 1 díl karamelového Salka.
Povrch dortíku také namažeme tenkou vrstvou krému a otlačíme v nahrubo posekaných ořeších.