Brusinkovo-mandlové bochánky bez lepku, mléka a vajec

Recepty, Moučníky

Suroviny

3 lžíce instantního sojového nápoje
200 ml vody (nebo 200 ml sojového mléka)
1 lžíce cukru
2 kávové lžičky sušeného droždí
200 g bezlepkové mouky Jizerka
250 g bezlepkové směsi Procelia univerzální
2 lžíce Solamylu
1 kávová lžička Xanthanu
5 lžic oleje
70 g cukru
1 vanilkový cukr
citronová kůra
vanilkové aroma
brusinky
mandle

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si připravíme kvásek – ve 200 ml vlažné vody rozpustíme instantní sojový nápoj, přidáme 1 lžíci cukru a sušené droždí a necháme na teplém místě vzejít.

  2. V míse smícháme oba druhy mouky, solamyl, xanthan, cukr, a citronovou kůru. Přidáme několik kapek vanilkového aroma, 200 ml vody, olej a kvásek. Dále vmícháme nasekané mandle a brusinky. Zaděláme řidší těsto.

  3. Formu na mini biskupské chlebíčky vymažeme olejem a naplníme těstem vždy asi do 2/3. Necháme 40 min kynout na teplém místě.

  4. Pečeme při 170 °C asi 15 minut (zkoušíme špejlí).

  5. Necháme chvilku zchladnout ve formě a poté opatrně vyndáme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!