Fazolkovo-rybičkový salát
Recepty, SalátySuroviny
- 300 g fazolek
- 2 vejce uvařená natvrdo
- 1 cibule
- 1 mrkev
- několik cherry rajčat
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce hořčice
- 2 lžíce citronové šťávy
- 1 konzerva rybiček v oleji (gramáž dle chuti)
- pepř
- sůl
Postup Fazolkovo-rybičkový salát
Postup přípravy receptu
-
Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme fazuľky a dusíme 10 minút. Necháme vychladnúť.
K fazuľke pridáme najemno nastrúhanú mrkvu a na polovice prerezané paradajky.
Olej z rybičiek zmiešame s citrónovou šťavou, horčicou, soľou a korením a primiešame k zelenine.
Nakoniec jemne vmiešame nakrájané vajíčka a kúsky rybičiek.
Podávame s tmavým pečivom alebo chlebom.