Kotleta plněná zelím pečená na pivu, se škvarkovými knedlíky
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 2 kotlety
- hrnek bílého kysaného zelí
- 200 ml světlého piva
- 2 cibule
- sůl
- pepř
- drcený kmín
- 4 plátky slaniny
- na knedlíky:
- 2 rohlíky
- hrnek nasekaných škvarků
- asi 1/2 hrnku krupice
- 10 lžic mléka
- 1 vejce
Postup Kotleta plněná zelím pečená na pivu, se škvarkovými knedlíky
Postup přípravy receptu
-
Kotlety osolíme a opepříme. Vyřízneme kapsy, které naplníme slaninou a připraveným zelím. Zelí jsme na usmažené cibuli osmažili a dochutili solí, pepřem a kmínem. Kapsu uzavřeme, spíchneme párátky a na pánvi s olejem z obou stran zprudka opečeme.
Vložíme do pekáčku i s výpekem, podlijeme pivem a pečeme na 220°C aspoň ještě 40 minut. Průběžně podléváme vodou, pokud je třeba. Před koncem pečení zahustíme. Podáváme s trochou zelí a knedlíčky.
Knedlíky: Do mísy dáme na kostičky nakrájený rohlík, žloutek, mléko a nasekané škvarky. Osolíme a zahustíme krupičkou. Nakonec lehce vmícháme sníh z bílku. Kuličky vaříme asi 3 minutky v osolené vodě.