Smažený žraločí steak
Recepty, RybySuroviny
- 500 g žraloka
- 1 cibule (střední)
- 1/8 lžičky soli
- 1 lžička česneku
- 2 lžíce tymiánu
- 2 lžíce pažitky
- 1/2 lžičky chilli omáčky
- 1/8 lžičky černého pepře
- 1 lžička soli
- 1/2 šálku mouky
- 3 lžíce rostlinného oleje+
- limetková šťáva
Postup Smažený žraločí steak
Postup přípravy receptu
-
Žraločí steak osušíme a pokapeme limetkovou šťávou.
Připravíme marinádu. Pažitku, tymián, drobně nasekanou cibuli a česnek smícháme s výrazně pálivou chilli omáčkou a solí. Do marinády naložíme steak na několik hodin.
Po určité době žraločí steak osušíme a obalíme ve směsi mouky, soli a pepře.
V horkém oleji pak rybu smažíme dozlatova z obou stran.
Žraloka osušíme ubrousky a podáváme se šťouchanými bramborami, přelité krátce povařenou marinádou.