Roštěnka s pepřovou omáčkou a pečenými brambory
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 800 g očištěného roštěnce
- sůl
- pepř celý čtyřbarevný
- zelený pepř v nálevu
- 1 polévková lžíce hrubozrné hořčice
- 120 g másla
- 1,5 dcl oleje
- 1 polévková lžíce hladké mouky
- 300 ml smetany na vaření 12 %
- 1 větší sladkokyselá okurka (ale není nutná)
- vývar
- brambory
- grilovací koření na brambory
Postup Roštěnka s pepřovou omáčkou a pečenými brambory
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si připravíme brambory, které dobře opereme, omyjeme, a nakrájíme na čtvrtky. Prosypeme je grilovacím kořením a solí, přidáme trochu oleje a brambory v této marinádě pěkně obalíme. Rozprostřeme je na plech a pečeme při 180°C v troubě asi 40 minut.
Mezitím si maso z roštěnce očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na čtyři pěkné plátky, zlehka naklepeme, na krajích několikráte nařízneme, pak jej potřeme hrubozrnou hořčicí a zprudka roštěnky opečeme na rozpáleném oleji, na hluboké pánvi asi na 2 minuty z každé strany. Maso pak vyjmeme, do výpeku přidáme máslo, zaprášíme moukou, zalijeme smetanou, přidáme nakládaný zelený pepř i část nálevu, čtyřbarevný pepř, trochu vývaru a lehce provaříme. Do hotové omáčky vložíme maso zpět, dochutíme solí a můžeme servírovat.