Kuřecí teriyaki v hnízdě smažených nudlí

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 kuřecí stehenní řízky
1 lžíce oleje
Omáčka:
60 ml sójové kvalitní omáčky
30 ml rýžového octa
1/2 lžičky sezamového oleje
1 lžíce hnědého cukru
1 stroužek česneku
1 lžička kukuřičného škrobu
chilli dle chuti
Dokončení:
hrst lusků hrášku
sůl
chilli paprička dle chuti
zelená nať cibulky
čerstvý koriandr
2 lžičky sezamových semínek
Hnízdo:
2x1 porce rýžových vlasových nudlí
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Do misky dáme všechny ingredience na omáčku a prošleháme metličkou. Když se vše spojí, necháme stranou. Uděláme hnízda (nudle jsou křupavé, smažené, kdo je nechce, může uvařit nudle jako přílohu). Do rozpálené Wok pánve nebo hluboké pánve dáme větší vrstvu oleje, zahřejeme na cca 200° C, vložíme 1 čtvereček nudlí. Ihned je dvěma vidličkami trochu roztáhneme od sebe, jde to snadno, nudle se začnou smažit a nafouknou se. Ještě bílé je vyndáme pomocí těch dvou vidliček nebo obracečkou na papírové utěrky a uděláme další porci stejným způsobem.

  2. Kuřecí stehenní řízky nakrájíme na velikost soust. Olej slijeme z pánve, dáme pouze 1 lžíci a do rozpáleného vložíme po částech maso. Osmažíme kousky masa ze všech stran a zalijeme připravenou omáčkou. Přivedeme k varu, mícháme a vaříme, až se omáčka zredukuje asi na třetinu a obalí všechny kousky masa.

  3. Ještě než osmažíme maso, dáme na malou pánvičku blanšírovat čerstvé, mladé hráškové lusky, (očištěné vhodíme do vroucí osolené vody, necháme krátce povařit, rychle vyndáme a vhodíme do velkého množství ledové vody).

  4. Podáváme v misce, kam dáme hnízdo nudlí a do něj maso s omáčkou. Přidáme hráškové lusky a posypeme nasekanou natí, koriandrem a sezamovými semínky. Vypadá to asi složitě, ale je to vše jednoduché a hned hotové.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!