Česnekový sumeček smažený na másle

Recepty, Ryby

Suroviny

350 g afrického sumečka
2 stroužky česneku
půlka citronu
sůl
pepř
Trojobal:
mouka
vejce
strouhanka
---
přepuštěné máslo (nebo obyčejné + lžička oleje)

Postup přípravy receptu

  1. Sumečka opláchneme, osušíme papírovou utěrkou a nakrájíme na porce. Z citronu odkrojíme 2 kolečka. Jednotlivé kousky ryby pokapeme šťávou ze zbylého kousku citronu, osolíme a opepříme.

  2. Na pánvičce rozpustíme přepuštěné máslo (nebo obyčejné máslo a lžičku oleje). Připravené porce ryby obalíme v trojobalu a ihned smažíme dozlatova. Podáváme s plátkem citronu, různě upraveným bramborem a salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!