Česnekový sumeček smažený na másle
Recepty, RybySuroviny
- 350 g afrického sumečka
- 2 stroužky česneku
- půlka citronu
- sůl
- pepř
- Trojobal:
- mouka
- vejce
- strouhanka
- ---
- přepuštěné máslo (nebo obyčejné + lžička oleje)
Postup Česnekový sumeček smažený na másle
Postup přípravy receptu
-
Sumečka opláchneme, osušíme papírovou utěrkou a nakrájíme na porce. Z citronu odkrojíme 2 kolečka. Jednotlivé kousky ryby pokapeme šťávou ze zbylého kousku citronu, osolíme a opepříme.
Na pánvičce rozpustíme přepuštěné máslo (nebo obyčejné máslo a lžičku oleje). Připravené porce ryby obalíme v trojobalu a ihned smažíme dozlatova. Podáváme s plátkem citronu, různě upraveným bramborem a salátem.