Vodové pečivo

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

1 kg pšeničné mouky hladké
1,5 dkg soli
1,5 dkg droždí
1,5 dkg cukru
4,5 dcl vody Z tohoto množství vyrobíme 24 ks pečiva-50 g.
Výroba těsta je podle základního postupu Máslový rohlík
Kvásek-těsto.

Postup přípravy receptu

  1. Tvarujeme z dobře vyzrálého těsta bulky a žemle.

  2. Žemle řezané - stočené bochánky těsta se zformují do podlouhého tvaru a po zavlažení se před sázením 2x nebo 3x naříznou šikmo ostrým nožem.

  3. Žemle hladké- stočené bochánky dáme hned na plechy a necháme kynout. Po dostatečném nakynutí zavlažíme bochánky vodou a dáme do pečícího prostoru.

  4. Pečení: Zavlažené pečivo pečeme v zapařeném pečícím prostoru. Pečení má být za dostatečného množství páry a stejnoměrné teploty pece. Doba pečení je podle hmotnosti výrobků. Menší pečivo 8 minut, větší kusy 14 minut a pečivo o hmotnosti 500 g 18-20 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!