Jemný třešňový koláč s drobenkou
Recepty, MoučníkySuroviny
- 2 hrnky hladké mouky (1 hrnek = 250 g)
- 1 prášek do pečiva
- 1 hrnek moučkového cukru
- 3 vejce
- 1 hrnek smetany ke šlehání
- třešně
- drobenka
- 250 g tvarohu ve vaničce
Postup Jemný třešňový koláč s drobenkou
Postup přípravy receptu
-
Mouku smícháme s práškem do pečiva a cukrem, přidáme rozšlehané žloutky a šlehačku a umícháme těsto, které zlehčíme sněhem z bílků.
Pak připravíme tvaroh. Dáme ho do misky spolu s cukrem a zamícháme. Přidáme trochu mléka, asi půl hrnnku.
Těsto rozetřeme na pekáč s pečícím papírem, potřeme tvarohem a poklademe třešněmi.
Vložíme do předehřáté trouby na 190°C a pečeme 20 min. Vyndáme z trouby, posypeme drobenkou a pečeme dorůžova.