Jemný losos na citronu

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

200 g filet lososa s kůží
mořská sůl
cca 1/2 citronu
několik kaparů - Italiamo Caper Berries

Postup přípravy receptu

  1. Lososa omyjeme, osušíme a dáme kůží dolů na větší kousek alobalu, horní stranu osolíme, velké kapary rozpůlíme, položíme na lososa. Z citronu ukrojíme dva plátky a ze zbytku vymačkáme na lososa šťávu. Plátky položíme na kapary a alobalem zabalíme lososa jako svačinu.

  2. Dáme do předehřáté trouby (raději dávám alobalového lososa ještě do pekáčku, kdyby kapala či se obal nechtěně protrhl) na 180°C a pečeme cca 20-25 min. podle tloušťky lososa. Upečeného lososa poznáme, když vezmeme vidličku a při jemném zatlačení se ryba začne snadno oddělovat na lupínky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!