Masové kuličky v rajčatové omáčce

Recepty, Mleté maso

Suroviny

1 šálek strouhanky ze střídky bílého chleba
450 g mletého hovězího masa
100 g slaniny nakrájené najemno
1 malá cibule
3 lžíce čerstvě nasekané petrželky
1 středně velké vejce
mořská sůl
čerstvě mletý pepř
2 lžíce slunečnicového oleje
2 šálky česnekové omáčky (na těstoviny)
1 balíček těstovin(hodí se penne nebo široké nudle)
petrželka k ozdobení

Postup přípravy receptu

  1. Ve velké míse smícháme strouhanku s mletým hovězím masem, slaninou, cibulí, petrželkou a kořením. Ze směsi vytvarujeme 20 kuliček a dlaní je trochu zploštíme. Necháme odležet 10 minut v chladničce.

  2. Ve velké pánvi rozehřejeme olej. Masové kuličky rozdělené do dvou dávek opékáme na středně silném plameni ze všech stran po dobu asi 5 minut. Slijeme přebytečný olej a do pánve omáčku na těstoviny. Na mírném ohni vaříme doměkka asi 10 minut. Během vaření kuličky otáčíme.

  3. Těstoviny uvaříme a scedíme. Masové kuličky podáváme s těstovinami a ozdobíme petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!