Masové kuličky v rajčatové omáčce
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 1 šálek strouhanky ze střídky bílého chleba
- 450 g mletého hovězího masa
- 100 g slaniny nakrájené najemno
- 1 malá cibule
- 3 lžíce čerstvě nasekané petrželky
- 1 středně velké vejce
- mořská sůl
- čerstvě mletý pepř
- 2 lžíce slunečnicového oleje
- 2 šálky česnekové omáčky (na těstoviny)
- 1 balíček těstovin(hodí se penne nebo široké nudle)
- petrželka k ozdobení
Postup Masové kuličky v rajčatové omáčce
Postup přípravy receptu
-
Ve velké míse smícháme strouhanku s mletým hovězím masem, slaninou, cibulí, petrželkou a kořením. Ze směsi vytvarujeme 20 kuliček a dlaní je trochu zploštíme. Necháme odležet 10 minut v chladničce.
Ve velké pánvi rozehřejeme olej. Masové kuličky rozdělené do dvou dávek opékáme na středně silném plameni ze všech stran po dobu asi 5 minut. Slijeme přebytečný olej a do pánve omáčku na těstoviny. Na mírném ohni vaříme doměkka asi 10 minut. Během vaření kuličky otáčíme.
Těstoviny uvaříme a scedíme. Masové kuličky podáváme s těstovinami a ozdobíme petrželkou.