Amarant se zeleninou na způsob rizota

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

1 hrnek amarantu (200 g)
1 cibule
1/2 pórku (menšího)
350 g míchné mražené zeleniny
trochu růžiček brokolice
sůl
pepř
olej

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si připravíme zeleninovou směs.

  2. Na oleji orestujeme drobně nakrájenou cibuli, po chvíli k ní přidáme pórek.

  3. Když je cibulka hotová (zesklovatí a začne mírně zlátnout), přisypeme mraženou zeleninu, lehce podlijeme vodou a přiklopíme pokličkou. Po chvilce přidáme růžičky brokolice a společně dusíme doměkka.

  4. Amarant vsypeme do hrnce, zalijeme dvojnásobkem vody (nebo vývaru), osolíme a přivedeme k varu.

  5. Za občasného míchání vaříme pod pokličkou na mírném plameni 20 minut. Je-li potřeba, přilijeme ještě trošku vody.

  6. Do hotového amarantu přimícháme podušenou zeleninu a dochutíme solí a pepřem.

  7. Toto je zcela základní předpis, zeleninu můžeme různě obměňovat dle sezóny a chuti, můžeme dochutit libovolným kořením či bylinkami.

  8. Masožravci mohou přidat i drobné kousky masa, podobně jako do rizota.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!