Krémová polévka z pečeného květáku, pórku a mrkve
Recepty, PolévkySuroviny
- 1/2 květáku
- 2 stroužky česneku
- 3 polévkové lžíce oleje
- sůl
- pepř
- 1 lžička mleté papriky (uzené)
- 1 polévková lžíce másla
- 2 mrkve
- 1 pórek
- 1 litr zeleninového vývaru
- citronová šťáva
- petrželka
Postup Krémová polévka z pečeného květáku, pórku a mrkve
Postup přípravy receptu
-
Předehřejeme troubu na 220°C. Na plech dáme na malé růžičky rozebraný květák. Pokapeme ho olejem a poprášíme paprikou. Promícháme a přidáme oloupaný česnek. Za občasného míchání pečeme 30 minut.
V hrnci na másle opečeme očištěnou a na plátky nakrájenou mrkev a pórek. Pak zalijeme vývarem a přivedeme k varu. Přidáme polovinu květáku a vaříme asi 20 minut.
Přidáme upečený česnek a vše promixujeme. Přidáme zbylý květák. Podle potřeby dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Před podáváním posypeme posekanou petrželkou. Kdo má rád může podávat i s opečenými krutony.