Arašídová roláda se šlehačkou

Recepty, Moučníky

Suroviny

3 vejce
100 g cukru
1 vanilkový cukr
strouhaná kůra z 1 citronu
40 g teplé vody
70 g hladké mouky
70 g nesolených arašídů
Náplň:
400 ml smetany na šlehání (35% tuku)
moučkový cukr podle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Arašídy nasekáme v robotu. Vejce, cukr, vanilkový cukr, citronovou kůru a vodu vyšleháme do husté pěny. Opatrně zamícháme prosátou mouku.

  2. Těsto rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení, který jsme potřeli olejem.

  3. Celý povrch těsta posypeme rovnoměrně nasekanými arašídy.

  4. Pečeme 5-10 minut v předehřáté troubě na 200°C.

  5. Po upečení piškot vyklopíme na jiný pečící papír. Papír na kterém jsme pekli odstraníme a piškot srolujeme a necháme ho vystydnout.

  6. Po vystydnutí pomažeme piškot našlehanou smetanou s cukrem a stočíme do rolády.

  7. Dáme vychladit do lednice. Před podáváním můžeme povrch rolády poprášit moučkovým cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!