Arašídová roláda se šlehačkou
Recepty, MoučníkySuroviny
- 3 vejce
- 100 g cukru
- 1 vanilkový cukr
- strouhaná kůra z 1 citronu
- 40 g teplé vody
- 70 g hladké mouky
- 70 g nesolených arašídů
- Náplň:
- 400 ml smetany na šlehání (35% tuku)
- moučkový cukr podle chuti
Postup Arašídová roláda se šlehačkou
Postup přípravy receptu
-
Arašídy nasekáme v robotu. Vejce, cukr, vanilkový cukr, citronovou kůru a vodu vyšleháme do husté pěny. Opatrně zamícháme prosátou mouku.
Těsto rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení, který jsme potřeli olejem.
Celý povrch těsta posypeme rovnoměrně nasekanými arašídy.
Pečeme 5-10 minut v předehřáté troubě na 200°C.
Po upečení piškot vyklopíme na jiný pečící papír. Papír na kterém jsme pekli odstraníme a piškot srolujeme a necháme ho vystydnout.
Po vystydnutí pomažeme piškot našlehanou smetanou s cukrem a stočíme do rolády.
Dáme vychladit do lednice. Před podáváním můžeme povrch rolády poprášit moučkovým cukrem.