Arašídová nutella
Recepty, MoučníkySuroviny
- 200 g nepražených přírodních arašídů
- 20 g čokolády (Lindt na vaření nebo jakékoliv, kterou máte rádi)
- 1/2 lžičky vanilky
- 1 lžička skořice
- 1/2 lžičky soli
- 1 lžíce kokosového oleje
- 2 lžíce kokosového cukru
Postup Arašídová nutella
Postup přípravy receptu
-
Opečeme arašídy na 160 °C stupňů po dobu 13-15 minut, aby byly pěkně zlatavé.
Poté je necháme na 10 minut mírně vychladnout.
Vložíme je do sekáčku a mixujeme cca 2 minuty. Pak přidáme čokoládu a kokosový olej a mixujeme další cca 2 minuty.
Přidáme zbytek ingrediencí a mixujeme, než se začne tvořit jemná pasta. Doba záleží na výkonnosti sekáčku.
Jakmile dosáhneme požadované textury, nutellu dáme do skleněné skleničky.