Arašídová nutella

Recepty, Moučníky

Suroviny

200 g nepražených přírodních arašídů
20 g čokolády (Lindt na vaření nebo jakékoliv, kterou máte rádi)
1/2 lžičky vanilky
1 lžička skořice
1/2 lžičky soli
1 lžíce kokosového oleje
2 lžíce kokosového cukru

Postup přípravy receptu

  1. Opečeme arašídy na 160 °C stupňů po dobu 13-15 minut, aby byly pěkně zlatavé.

  2. Poté je necháme na 10 minut mírně vychladnout.

  3. Vložíme je do sekáčku a mixujeme cca 2 minuty. Pak přidáme čokoládu a kokosový olej a mixujeme další cca 2 minuty.

  4. Přidáme zbytek ingrediencí a mixujeme, než se začne tvořit jemná pasta. Doba záleží na výkonnosti sekáčku.

  5. Jakmile dosáhneme požadované textury, nutellu dáme do skleněné skleničky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!