Arašídová omáčka
Recepty, OmáčkySuroviny
- 2 lžíce arašídového (slunečnicového) oleje
- 1 lžíce červené kari pasty
- 250 g mělněných arašídů
- 500 ml kokosového mléka
- 2 lžíce rybí omáčky
- špetka drcených čili papriček
- 2 lžíce třtinového cukru
- šťáva z jedné limety
- 1 lžíce světlé sójové omáčky
- stéblo citronové trávy
Postup Arašídová omáčka
Postup přípravy receptu
-
Do rendlíku dejte olej, kari pastu a nechte rozvonět. Kari pastu lze vynechat, použijte pak dvojnásobné množství čili. Přidejte cukr, arašídy, naklepané stéblo citrónové trávy, limetkovou šťávu, rybí a sójovou omáčku, drcené čili a zalijte kokosovým mlékem. Vařte do zhoustnutí, asi 10-15 minut. Vyjměte citrónovou trávu.