Arašídová slaná kolečka

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

100 g mletých arašídů
150 g hladké mouky
150 g másla nebo Hery
100 g sýru na strouhání
špetka soli
Na dokončení:
1 malé vejce nebo jen žloutek
50 g sekaných arašídů

Postup přípravy receptu

  1. 100 g arašídů necháme trochu opražit v troubě, aby se rozvoněly, prochladlé umeleme nebo jemně usekáme v domácím sekáčku. Na struhadle s malými slzičkami (křenovém) ustrouháme najemno sýr, třeba eidam, nebo jiný oblíbený.

  2. Mouku, změklé máslo, arašídy, sýr a špetku soli zpracujeme na těsto a necháme asi 2 hodiny v chladu odležet. Pak vyválíme těsto na plát silný 3 mm a vykrajujeme kolečka. Přendáme je na plech s pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem nebo žloutkem a posypeme hrubě sekanými arašídy. Pečeme ve vyhřáté troubě do světle zlatova při teplotě asi 170-180 stupňů Celsia.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!