Arašídová slaná kolečka
Recepty, Slané pečivoSuroviny
- 100 g mletých arašídů
- 150 g hladké mouky
- 150 g másla nebo Hery
- 100 g sýru na strouhání
- špetka soli
- Na dokončení:
- 1 malé vejce nebo jen žloutek
- 50 g sekaných arašídů
Postup Arašídová slaná kolečka
Postup přípravy receptu
-
100 g arašídů necháme trochu opražit v troubě, aby se rozvoněly, prochladlé umeleme nebo jemně usekáme v domácím sekáčku. Na struhadle s malými slzičkami (křenovém) ustrouháme najemno sýr, třeba eidam, nebo jiný oblíbený.
Mouku, změklé máslo, arašídy, sýr a špetku soli zpracujeme na těsto a necháme asi 2 hodiny v chladu odležet. Pak vyválíme těsto na plát silný 3 mm a vykrajujeme kolečka. Přendáme je na plech s pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem nebo žloutkem a posypeme hrubě sekanými arašídy. Pečeme ve vyhřáté troubě do světle zlatova při teplotě asi 170-180 stupňů Celsia.