Podmáslový chléb s omládkem

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

Na omládek:
100 ml kysaného podmáslí
100 ml vody
15 g sladěnky
10 g čerstvého droždí
250 g hladké mouky
Dále:
200 ml podmáslí
100 g žitné celozrnné mouky jemné
270-290 g hladké mouky
3 lžičky drceného kmínu
2,5 lžičky soli

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny na omládek dobře prošleháme do hladkého těstíčka a necháme hodinu v teple vykynout.

  2. K hotovému omládku přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto, které necháme v míse přihližně hodinu kynout.

  3. Vykynuté těsto na desce stolu lehce propracujeme, vyválíme bochník, oválíme ho v mouce a v ošatce necháme nakynout. Vykynutý bochník opatrně vykulíme na plech a dáme péct do trouby vyhřáté na 220°C. Po 10 minutách teplotu zmírníme na 200°C a chleba dopečeme – asi 40 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!