Ledové kokosky s čokoládou

Recepty, Cukroví

Suroviny

200 g strouhaného kokosu
3 vrchovaté lžíce kokosového oleje
150-200 ml kokosového mléka
3 lžíce nepraženého kakaa
stévie (dle chuti)

Postup přípravy receptu

  1. Do mixéru nebo food procesoru nasypte strouhaný kokos, přidejte lžíci kokosového oleje a postupně vše začněte mixovat. Během mixování přilévejte kokosové mléko a mixujte, dokud se nevytvoří jemná hmota.

  2. Kokosovou hmotu vtlačte do připravených silikonových formiček (např. na muffiny). V hrnci rozehřejte 2-3 lžíce kokosového oleje, přidejte kakao, stévii a vše pořádně promíchejte.

  3. Rozpuštěnou čokoládu nalijte opatrně na vršek kokosové hmoty, formičky nechte ztuhnout v mrazáku a máte hotovo.

  4. Před konzumací doporučuji nechat kokosky trošku povolit a můžete mlsat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!