Ledové kokosky s čokoládou
Recepty, CukrovíSuroviny
- 200 g strouhaného kokosu
- 3 vrchovaté lžíce kokosového oleje
- 150-200 ml kokosového mléka
- 3 lžíce nepraženého kakaa
- stévie (dle chuti)
Postup Ledové kokosky s čokoládou
Postup přípravy receptu
-
Do mixéru nebo food procesoru nasypte strouhaný kokos, přidejte lžíci kokosového oleje a postupně vše začněte mixovat. Během mixování přilévejte kokosové mléko a mixujte, dokud se nevytvoří jemná hmota.
Kokosovou hmotu vtlačte do připravených silikonových formiček (např. na muffiny). V hrnci rozehřejte 2-3 lžíce kokosového oleje, přidejte kakao, stévii a vše pořádně promíchejte.
Rozpuštěnou čokoládu nalijte opatrně na vršek kokosové hmoty, formičky nechte ztuhnout v mrazáku a máte hotovo.
Před konzumací doporučuji nechat kokosky trošku povolit a můžete mlsat.