Rychlá domácí čína
Recepty, Mikrovlnná troubaSuroviny
- 1-2 středně velké cibule
- houby (já miluji stročky)
- kousky vepřového masa
- koření na čínu
- zmražená zelenina na čínu
Postup Rychlá domácí čína
Postup přípravy receptu
-
Večer jsem si předdusil cibuli v mikrovlnce (2 minuty), stročky taky 2 minuty, nechal zchládnout a smíchal s masem a kořenící směsí a nechal v chladu ve varném skle do druhého dne odležet.
Druhý den jsem to vyndal, nechal zaklimatizovat a po chvilce zakryl pokličkou a dal do mikrovlnky při PH-1 (100% výkon vln) 12 minut dusit.
Mezitím jsem si dla vařit rýži.
Po zaznění zvukového signálu jsem nádobu vyndal, promíchal maso a navrch dal zeleninu, zakryl, snížil výkon na 90% a dal zase na 12 minut.
Pak jsem to vyndal, na sporáku zahustil Solamylem rozmíchaným ve vodě a po chvíli podával.
Nádobu doporučuji spíš větší a s pokličkou, protože při dušení pára nadzvedávala pokličku a voda mi zabublala mikrovlnku zevnitř. Při včasném očistění nezůstanou žádné stopy.