Zapečený toust s Hermelínem

Recepty, Předkrmy

Suroviny

1 Hermelín o menším průměru
4 krajíčky toustového chleba
1-2 hrubší (cca 1 cm) plátky šunky
několik tenkých slaných tyčinek
čerstvý tymián (nebo jiné bylinky např. rozmarýn)
na doplnění nakrájená čerstvá zelenina dle vlastního výběru (možno i hroznové víno)

Postup přípravy receptu

  1. Hermelín podélně rozřízneme a ve dvou kusech toustového chleba uděláme formičkou nebo skleničkou otvory o stejném průměru, jako má Hermelín.

  2. Pak toustíky zkompletujeme, tj. na celý plátek chleba dáme plátek s otvorem, do něj vložíme půlku Hermelínu řeznou plochou nahoru. Vše i s vykrojenou částí toustového chleba dáme zapéct buď do trouby, pod gril nebo do remosky do té doby, až je sýr tekutý.

  3. Přidáme bylinky a ihned podáváme! Na talíř ještě přidáme menší formičkou vykrojené šunkové tvary, které jsme napíchli na slané tyčinky a dále čerstvou zeleninu dle vlastního výběru. Já zeleninu podávala zvlášť.

  4. Mezi plátky toustového chleba lze přidat i plátek sýra, ale není to nutné.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!