Zapečený toust s Hermelínem
Recepty, PředkrmySuroviny
- 1 Hermelín o menším průměru
- 4 krajíčky toustového chleba
- 1-2 hrubší (cca 1 cm) plátky šunky
- několik tenkých slaných tyčinek
- čerstvý tymián (nebo jiné bylinky např. rozmarýn)
- na doplnění nakrájená čerstvá zelenina dle vlastního výběru (možno i hroznové víno)
Postup Zapečený toust s Hermelínem
Postup přípravy receptu
-
Hermelín podélně rozřízneme a ve dvou kusech toustového chleba uděláme formičkou nebo skleničkou otvory o stejném průměru, jako má Hermelín.
Pak toustíky zkompletujeme, tj. na celý plátek chleba dáme plátek s otvorem, do něj vložíme půlku Hermelínu řeznou plochou nahoru. Vše i s vykrojenou částí toustového chleba dáme zapéct buď do trouby, pod gril nebo do remosky do té doby, až je sýr tekutý.
Přidáme bylinky a ihned podáváme! Na talíř ještě přidáme menší formičkou vykrojené šunkové tvary, které jsme napíchli na slané tyčinky a dále čerstvou zeleninu dle vlastního výběru. Já zeleninu podávala zvlášť.
Mezi plátky toustového chleba lze přidat i plátek sýra, ale není to nutné.