Květákovo-masová směs na špagety

Recepty, Omáčky

Suroviny

200-250 g květáku
200 g mletého vepřového masa
velká cibule
3 stroužky česneku
400 g krájených rajčat z plechu
2-3 lžíce dobrého kečupu
lžička mleté papriky
vývar podle potřeby
olej nebo sádlo
bazalka, oregano podle chuti
špetka mleté skořice
4 kuličky nového koření
sůl
pepř
strouhaný sýr

Postup přípravy receptu

  1. Květák nastrouháme na hrubším struhadle nebo rozmixujeme, ale ne na kaši. Cibuli a česnek nakrájíme na drobno. Rozehřejeme tuk a zpěníme cibuli se dvěma stroužky česneku.

  2. Přidáme maso a zprudka opečeme a rozmělníme. Vmícháme papriku, květák, nové koření a sůl. Malinko podlijeme a s občasným promícháním dusíme asi 8-10 minut.

  3. Poté přidáme rajčata a povaříme dalších cca 10 minut do měkka. Před koncem vaření dáme zbylý česnek, bylinky, koření a kečup podle chuti. Podáváme sypané strouhaným sýrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!