Ovocný koláč s pudinkovým rosolem
Recepty, MoučníkySuroviny
- 15 dkg cukru
- 20 dkg polohrubé mouky
- 8 dkg rozpuštěného másla
- 4 žloutky
- sníh z bílků
- marmeláda
- kompotované ovoce
- šťáva z ovoce
- 1 vanilkový pudink
Postup Ovocný koláč s pudinkovým rosolem
Postup přípravy receptu
-
Smícháme cukr, mouku, máslo a žloutky.
Přidáme sníh z bílků a opatrně vmícháme do těsta.
Těsto nalijeme do koláčové formy, silikonovou není třeba vymazávat ostatní formy je třeba vymazat a vysypat moukou.
Pečeme cca 15 minut na 200 stupňů.
Necháme chvilku schladnout, pomažeme oblíbenou marmeládou a poklademe ovocem.(Já použila marmeládu jahodovou a meruňky a jahody).
Šťávu z ovoce si slijeme a doplníme vodou aby jí bylo cca 1/2 l, oddělíme si asi 1,5 dcl a rozmícháme v ní pudink.
Zbylou šťávu si dáme do kastrůlku a zahříváme.
Když se šťáva začíná vařit, nalijeme do ní rozmíchaný pudink a vaříme cca 1 minutu za stálého míchání a necháme zhoustnout.(Je to v podstatě jako klasická příprava pudinku, jen místo mléka používáme ovocnou šťávu a nepřidáváme cukr).
Vzniklý rosol nalijeme na ovoce na koláči a necháme vychladnout a ztuhnout. Při podávání můžeme zdobit šlehačkou.