Jednoduché česnekové nočky v bylinkovém másle

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

2 hrnky polohrubé mouky
cca 1 hrnek mléka
1 vejce
1 velký stroužek česneku
sůl
---
2 lžíce másla
bylinky (dala jsem libeček, petržel, šalvěj a trošku rozmarýnu)

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme vejce, mouku, mléko a česnek nastrouhaný najemno. Dochutíme solí a přes haluškovač těsto vytřeme do vařící osolené vody. Po vyplavání vaříme jen minutku, scedíme a necháme okapat.

  2. Máslo rozpustíme a když začne vonět, odstavíme. Vmícháme drobně nasekané bylinky a malinko osolíme. Okapané nočky vmícháme do voňavého másla a pořádně obalíme. Podáváme se salátem, nebo nakládanými okurkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!