Jednoduché Chilli con carne s chilli čokoládou
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 200 g hovězího masa (nameleme)
- 2 lžíce oleje
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 chilli paprička
- sůl dle chuti
- půl lžičky uzené mleté papriky
- pepř černý čerstvě mletý
- půl lžičky drceného kmínu
- 2 lžíce rajského protlaku nebo passaty
- 400 g červených fazolí (konzerva)
- 140 g nakládané kukuřice
- 1 lžička sekaných koriandrových stonků
- 100-150 ml vývaru
- na dokončení chilli čokoládu
Postup Jednoduché Chilli con carne s chilli čokoládou
Postup přípravy receptu
-
Cibuli rozpůlíme, oloupeme a nasekáme najemno, česnek a papričku očistíme a nasekáme. Do rozehřáté hluboké pánve dáme olej, zpěníme cibuli, přidáme česnek, chilli, kmín a maso. Rychle orestujeme, přidáme uzenou papriku, promícháme a vmícháme protlak. Podlijeme (100 ml vývarem), lehce osolíme a na mírné teplotě necháme probublávat cca 10 minut, podle potřeby přilijeme vývar.
Scedíme, propláchneme a na sítu necháme okapat fazole a kukuřici. Přidáme vše do pánve, opepříme, promícháme a necháme ještě 5 minut bublat. Dle chuti dosolíme a podáváme v misce nebo hlubokém talíři s kouskem chilli čokolády, s nachos nebo po našem, s chlebem.