Kopretinový dort

Recepty, Dorty

Suroviny

5 vajec
210 g cukru
1 vanilkový cukr
150 ml oleje
100 ml vroucí vody
250 g hladké mouky
1 prášek do pečiva + červené barvivo
Náplň:
250 g tvarohu
smetana ke šlehání
40 g změklého másla
vanilkový cukr
3-5 lžic moučkového cukru dle chuti
broskve
lentilky
višňová marmeláda

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky s půlkou cukru ušleháme do husté pěny, přidáme vodu, olej, poté mouku s práškem do pečiva. Po ušlehání žloutků si vyšleháme bílky s druhou půlkou cukru v míse, do které pak přidáme žloutkovou hmotu s moukou atd. a opatrně, ale důkladně zamícháme (je lepší dávat těsto do bílků než naopak, jde to líp promíchat). Nakonec vmícháme barvu. Pečeme cca 50 minut na 180 stupňů.

  2. Hotový korpus rozkrojíme na tři díly, které promažeme marmeládou a krémem (máslo ušleháme s cukrem, zašleháme tvaroh a nakonec zapracujeme do tuha ušlehanou smetanu) a poklademe broskvemi, které jsem krájela na malé kousky.

  3. Do prostředního dílu korpusu jsem vykrojila díru, položila na první díl namazaný krémem a pokladený broskvemi a do vzniklé díry nasypala lentilky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!