Kopretinový dort
Recepty, DortySuroviny
- 5 vajec
- 210 g cukru
- 1 vanilkový cukr
- 150 ml oleje
- 100 ml vroucí vody
- 250 g hladké mouky
- 1 prášek do pečiva + červené barvivo
- Náplň:
- 250 g tvarohu
- smetana ke šlehání
- 40 g změklého másla
- vanilkový cukr
- 3-5 lžic moučkového cukru dle chuti
- broskve
- lentilky
- višňová marmeláda
Postup Kopretinový dort
Postup přípravy receptu
-
Žloutky s půlkou cukru ušleháme do husté pěny, přidáme vodu, olej, poté mouku s práškem do pečiva. Po ušlehání žloutků si vyšleháme bílky s druhou půlkou cukru v míse, do které pak přidáme žloutkovou hmotu s moukou atd. a opatrně, ale důkladně zamícháme (je lepší dávat těsto do bílků než naopak, jde to líp promíchat). Nakonec vmícháme barvu. Pečeme cca 50 minut na 180 stupňů.
Hotový korpus rozkrojíme na tři díly, které promažeme marmeládou a krémem (máslo ušleháme s cukrem, zašleháme tvaroh a nakonec zapracujeme do tuha ušlehanou smetanu) a poklademe broskvemi, které jsem krájela na malé kousky.
Do prostředního dílu korpusu jsem vykrojila díru, položila na první díl namazaný krémem a pokladený broskvemi a do vzniklé díry nasypala lentilky.