Libečkové maggi - polévkové ochucovadlo II.
Recepty, ZavařeninySuroviny
- libeček - stonky
- libeček - listy (větší podíl listů, mělo by ho být litr po nasekání)
- kopřivy - listy
- celer listy
- 2 PL soli
- slunečnicový olej
Postup Libečkové maggi - polévkové ochucovadlo II.
Postup přípravy receptu
-
Libeček, kopřivy i celer dobře omyjeme a najemno posekáme nožem. Můžete hodit i do mixéru a nasekat v něm, jen ne úplně na kaši. Posypeme solí a důkladně pomačkáme vařečkou nebo třeba paličkou z hmoždíře.
Pak napěchujeme do sklenek, opravdu hodně mačkáme. Čím víc, tím bude více šťávy. Můžeme pak zalít pro zlepšení trvanlivosti trochou oleje. Uchováváme v lednici.
Zatím neznám trvanlivost tohoto dochucovadla, připravuji ho prvně, ale píší, že by mělo vydržet dlouho. Používáme na dochucení polévek, můžeme samozřejmě používat i drť, ale všeho opatrně, je to dost koncentrované a slané.