Libečkové maggi - polévkové ochucovadlo II.

Recepty, Zavařeniny

Suroviny

libeček - stonky
libeček - listy (větší podíl listů, mělo by ho být litr po nasekání)
kopřivy - listy
celer listy
2 PL soli
slunečnicový olej

Postup přípravy receptu

  1. Libeček, kopřivy i celer dobře omyjeme a najemno posekáme nožem. Můžete hodit i do mixéru a nasekat v něm, jen ne úplně na kaši. Posypeme solí a důkladně pomačkáme vařečkou nebo třeba paličkou z hmoždíře.

  2. Pak napěchujeme do sklenek, opravdu hodně mačkáme. Čím víc, tím bude více šťávy. Můžeme pak zalít pro zlepšení trvanlivosti trochou oleje. Uchováváme v lednici.

  3. Zatím neznám trvanlivost tohoto dochucovadla, připravuji ho prvně, ale píší, že by mělo vydržet dlouho. Používáme na dochucení polévek, můžeme samozřejmě používat i drť, ale všeho opatrně, je to dost koncentrované a slané.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!