Zapečené libečkové brambory s jogurtem

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

600 g brambor uvařených ve slupce
150 g řeckého nebo jiného bílého jogurtu
50 g balkánského sýru
2 lžíce mléka nebo smetany
1 vejce
2 rajčata
1-2 cibule
svazek libečku
sůl
pepř
kousek másla a strouhanka na vysypání pekáčku

Postup přípravy receptu

  1. Oloupané brambory, rajčata a cibuli nakrájíme na plátky. Brambory dostatečně osolíme a opepříme.

  2. Jogurt smícháme s vejcem, mlékem, nastrouhaným sýrem a jemně nasekaným libečkem. Pekáček lehce vytřeme máslem a vysypeme strouhankou.

  3. Brambory skládáme do pekáčku - buď vrstvu brambor, cibule a rajčat nebo nastojato a cibuli a rajčata vkládáme mezi ně.

  4. Smíchaný jogurt nalijeme na brambory. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200 st. asi 30-35 minut do zezlátnutí. Podáváme se zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!