Kuřecí kousky s nočky v libečkové omáčce z jednoho hrnce
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 2 kuřecí řízky - měla jsem stehenní
- 1 cibule
- kousek másla
- olej
- 2 lžíce zakysané smetany
- 1/2 kelímku smetany ke šlehání
- kuřecí vývar
- lžíce hl. mouky
- lžička červené papriky
- 3-4 kuličky nového koření
- sůl
- pepř
- svazek libečku nakrájený na drobno
- balíček neuvařených Gnocchi
Postup Kuřecí kousky s nočky v libečkové omáčce z jednoho hrnce
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí maso na krájíme na kousky, cibuli na drobno. Nejdříve dáme na trochu oleje restovat maso dorůžova. Po té ho shrneme na stranu, přidáme máslo a cibuli. Po zpěnění cibule ji smícháme s masem. Přidáme papriku a po chvíli maso zaprášíme moukou.
Zalijeme vše vývarem a povaříme do změknutí masa. Přidáme obě smetany, promícháme a vsypeme noky. Vše společně povaříme cca 5 minut, noky jsou za chvíli měkké. Před koncem přidáme libeček a dochutíme.
Je to rychlovka, když potřebujeme bleskový oběd a vše uvaříme v jednom hrnci. Místo libečku můžete dát kopr nebo pažitku.