Červené bazalkové kotlety
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 4 kotlety
- 1 cibule
- 6 cherry rajčátek
- 1 žlutá paprika
- sušená bazalka
- 3 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžíce Solamylu
- 1/2 masoxu
- hladká mouka (na obalení masa)
- sůl
- 2 lžičky cukru (kdo nechce nedává)
- olej
- pažitka
- sůl
Postup Červené bazalkové kotlety
Postup přípravy receptu
-
Kotlety zbavíme kostí, mírně naklepeme, osolíme, posypeme bazalkou a mírně obalíme v mouce, v pánvi na oleji zprudka orestujeme a vyndáme je ven bokem.
Na zbylé šťávě s olejem si osmažíme nadrobno pokrájenou cibuli do růžova, přidáme papriku krájenou na proužky, za chvilku rajčátka, krájená na čtvrtinky. Chvíli necháme dusit ve vlastní šťávě, pak zalijeme vodou s rozpuštěným masoxem, přidáme rajčatový protlak, promícháme, vrátíme kotlety a dusíme.
Během dušení dáme ještě bazalku, cukr, pažitku a dosolíme. V hrnečku si rozpustíme ve vodě solamyl, nalijeme ke kotletám a převaříme.