Červené bazalkové kotlety

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 kotlety
1 cibule
6 cherry rajčátek
1 žlutá paprika
sušená bazalka
3 lžíce rajčatového protlaku
1 lžíce Solamylu
1/2 masoxu
hladká mouka (na obalení masa)
sůl
2 lžičky cukru (kdo nechce nedává)
olej
pažitka
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Kotlety zbavíme kostí, mírně naklepeme, osolíme, posypeme bazalkou a mírně obalíme v mouce, v pánvi na oleji zprudka orestujeme a vyndáme je ven bokem.

  2. Na zbylé šťávě s olejem si osmažíme nadrobno pokrájenou cibuli do růžova, přidáme papriku krájenou na proužky, za chvilku rajčátka, krájená na čtvrtinky. Chvíli necháme dusit ve vlastní šťávě, pak zalijeme vodou s rozpuštěným masoxem, přidáme rajčatový protlak, promícháme, vrátíme kotlety a dusíme.

  3. Během dušení dáme ještě bazalku, cukr, pažitku a dosolíme. V hrnečku si rozpustíme ve vodě solamyl, nalijeme ke kotletám a převaříme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!