Voňavý divoký pekáč
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- Uzená žebra
- kuřecí paličky
- velká cibule
- palice česneku
- 3 stroužky česneku (oloupané)
- bobkový list
- jalovec
- nové koření
- červená paprika
- čerstvý rozmarýn
- čerstvý tymián
- 2 dcl bílé víno
- vývar z uzeného masa
- sójová omáčka
- máslo
Postup Voňavý divoký pekáč
Postup přípravy receptu
-
Uzené maso předem povaříme a vývar uschováme na podlévání.
Kuřecí paličky osolíme a poprášíme červenou paprikou.
Cibuli nakrájíme na měsíčky, oloupané stroužky česneku posekáme, palici česneku rozpůlíme i se svrchní slupkou.
Do pekáče dáme polovinu cibule a posekaného česneku, naskládáme vedle sebe střídavě kuřecí paličky a uzené, zasypeme zbytkem cibule, česneku, veškerým kořením a bylinkami a mezi maso opatrně položíme půlky palice česneku.
Zastříkneme sójovou omáčkou a podlijeme vínem, přikryté vložíme do vyhřáté trouby a pečeme cca 40 minut.
V průběhu pečení podléváme podle potřeby uzeným vývarem. Odkryjeme, přidáme máslo a dopečeme dozlatova.
Maso vyjmeme, šťávu dochutíme, vymačkáme do ní opečené česneky a podle potřeby zahustíme.