Voňavý chléb s česnekem
Recepty, Slané pečivoSuroviny
- 500 g hladké mouky
- 2 lžičky soli
- 7 g sušeného droždí
- 3 lžíce rozpuštěné Hery
- 300 ml vlažné vody
- 3 stroužky česneku
Postup Voňavý chléb s česnekem
Postup přípravy receptu
-
Ve velké míse smícháme mouku, sůl a droždí. Doprostřed uděláme důlek a vlijeme do něj rozpuštěnou Heru, vodu a nakonec přidáme prolisovaný česnek.
Vše promícháme v robotu na hladké těsto. Pokud se vám bude trochu lepit, tak si ho přemístíme na pomoučený vál, můžeme posypat lehce moukou, a vytvarujeme bochník. Přemístíme ho na vymaštěnou formu (oválnou) a necháme ještě půl hodiny kynout.
Poté ho pomoučíme, lehce nařízneme a pečeme na 200°C asi 30 minut do zlatohněda. Nakonec chléb necháme vychladnout na kovové mřížce.