Voňavý chléb s česnekem

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

500 g hladké mouky
2 lžičky soli
7 g sušeného droždí
3 lžíce rozpuštěné Hery
300 ml vlažné vody
3 stroužky česneku

Postup přípravy receptu

  1. Ve velké míse smícháme mouku, sůl a droždí. Doprostřed uděláme důlek a vlijeme do něj rozpuštěnou Heru, vodu a nakonec přidáme prolisovaný česnek.

  2. Vše promícháme v robotu na hladké těsto. Pokud se vám bude trochu lepit, tak si ho přemístíme na pomoučený vál, můžeme posypat lehce moukou, a vytvarujeme bochník. Přemístíme ho na vymaštěnou formu (oválnou) a necháme ještě půl hodiny kynout.

  3. Poté ho pomoučíme, lehce nařízneme a pečeme na 200°C asi 30 minut do zlatohněda. Nakonec chléb necháme vychladnout na kovové mřížce.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!