Carpaccio z červené řepy s rukolou, cottage sýrem a medovým přelivem
Recepty, PředkrmySuroviny
- 2 červené řepy (asi jako tenisák)
- 2 hrsti rukoly
- kelímek sýru cottage
- ořechy
- sůl
- pepř nejlépe čerstvě mletý
- ocet
- olej
Postup Carpaccio z červené řepy s rukolou, cottage sýrem a medovým přelivem
Postup přípravy receptu
-
Červenou řepu omyjeme, osušíme dáme na alobal, zakápneme olejem, osolíme, pořádně zabalíme a pečeme cca 1,5 hodiny na 200°C.
Pak řepu necháme chvilinku zchladnou a oloupeme. Nakrájíme na co nejtenčí plátky a necháme pořádně vychladit.
Narovnáme na talířek, doprostřed dáme kopičku rukoly a přelijeme zálivkou. Přidáme lžičku cottage sýra a posypeme sekanými ořechy. Zálivka: smícháme dle chuti, med, ocet, olej, sůl, pepř.