Křidélka se sladkokyselou omáčkou
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 12 ks kuřecích křidélek
- sůl
- mletá červená paprika pálivá(může být i sladká)
- olej
- Na omáčku:
- 5 velkých polévkových lžic kečupu
- 1 polévková lžíce rajčatového protlaku
- 1 polévková lžíce octa (rýžového nebo vinného)
- 1 polévková lžíce sójové omáčky nebo worcesteru
- 1/2 červené papriky
- 1/2 zelené papriky
- 1 malá mrkev
- 1 šalotka
- 1 stroužek česneku
- asi 1cm čerstvého zázvoru
- cukr
- 1/2 polévkové lžíce solamylu
Postup Křidélka se sladkokyselou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Křidélka dáme do pekáčku, zastříkneme olejem, poprášíme paprikou a promícháme. Dáme péct do vyhřáté trouby na 200C asi na 20 minut.
Mezitím připravíme omáčku. Kečup, protlak, ocet, sójovou omáčku a solamyl smícháme v misce. Na trošku oleje dáme na jemno pokrájenou šalotku, česnek, zázvor, nahrubo nastrouhanou mrkev a na malé kostičky nakrájené papriky. Vše asi 5 minut promícháváme a opékáme.
Poté přilijeme omáčku a smícháme se zeleninou, dosladíme cukrem, popř. dokyselíme octem. Odstavíme.
Troubu po asi 20 minutách pečení přepneme na gril a křidélka z obou stran pěkně vypečeme. Pak smícháme horké s omáčkou, pořádně křidélka obalíme a podáváme s rýží.