Křidélka se sladkokyselou omáčkou

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

12 ks kuřecích křidélek
sůl
mletá červená paprika pálivá(může být i sladká)
olej
Na omáčku:
5 velkých polévkových lžic kečupu
1 polévková lžíce rajčatového protlaku
1 polévková lžíce octa (rýžového nebo vinného)
1 polévková lžíce sójové omáčky nebo worcesteru
1/2 červené papriky
1/2 zelené papriky
1 malá mrkev
1 šalotka
1 stroužek česneku
asi 1cm čerstvého zázvoru
cukr
1/2 polévkové lžíce solamylu

Postup přípravy receptu

  1. Křidélka dáme do pekáčku, zastříkneme olejem, poprášíme paprikou a promícháme. Dáme péct do vyhřáté trouby na 200C asi na 20 minut.

  2. Mezitím připravíme omáčku. Kečup, protlak, ocet, sójovou omáčku a solamyl smícháme v misce. Na trošku oleje dáme na jemno pokrájenou šalotku, česnek, zázvor, nahrubo nastrouhanou mrkev a na malé kostičky nakrájené papriky. Vše asi 5 minut promícháváme a opékáme.

  3. Poté přilijeme omáčku a smícháme se zeleninou, dosladíme cukrem, popř. dokyselíme octem. Odstavíme.

  4. Troubu po asi 20 minutách pečení přepneme na gril a křidélka z obou stran pěkně vypečeme. Pak smícháme horké s omáčkou, pořádně křidélka obalíme a podáváme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!