Pštros s cuketou, žampiony a kapary
Recepty, Jiné masoSuroviny
- 600 g pštrosího masa (kližky)
- 1-2 šalotky
- 2 stroužky česneku
- 6 velkých žampionů
- 1 lžíce kaparů
- 1 cuketa
- cibulová nať
- bujón nebo vývar (i z kostky)
- 2 lžíce mouky
- sůl
- pepř
- 1 lžíce másla
- olej
Postup Pštros s cuketou, žampiony a kapary
Postup přípravy receptu
-
Šalotky jemně pokrájíme a zpěníme na trošce oleje a lžíci másla. Přidáme maso pokrájené na menší kostky, plátky česneku a zprudka opečeme. Osolíme, opepříme, podlijeme vývarem a dusíme doměkka.
Maso vyjmeme, omáčku zahustíme moukou, rozmíchanou v trošce vody, vaříme 15 minut, poté přidáme na větší kousky pokrájené žampiony, plátky cukety a ještě povaříme pět minut.
Za závěr vmícháme kapary a cibulkovou nať.