Pštros s cuketou, žampiony a kapary

Recepty, Jiné maso

Suroviny

600 g pštrosího masa (kližky)
1-2 šalotky
2 stroužky česneku
6 velkých žampionů
1 lžíce kaparů
1 cuketa
cibulová nať
bujón nebo vývar (i z kostky)
2 lžíce mouky
sůl
pepř
1 lžíce másla
olej

Postup přípravy receptu

  1. Šalotky jemně pokrájíme a zpěníme na trošce oleje a lžíci másla. Přidáme maso pokrájené na menší kostky, plátky česneku a zprudka opečeme. Osolíme, opepříme, podlijeme vývarem a dusíme doměkka.

  2. Maso vyjmeme, omáčku zahustíme moukou, rozmíchanou v trošce vody, vaříme 15 minut, poté přidáme na větší kousky pokrájené žampiony, plátky cukety a ještě povaříme pět minut.

  3. Za závěr vmícháme kapary a cibulkovou nať.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!